Print
Bookmark and Share

Auschwitz-dag

Auschwitz-dagen: Danske jøder fortæller


På Auschwitz-dagen åbner Dansk Jødisk Museum døren til Europa, når vi præsenterer personlige beretninger og omvisninger. 

Kom forbi museet og hør Magda og Hanna fortælle om deres oplevelser som børn i krigsårene. De er begge født i Tyskland og begge mærkede den nazistiske jødeforfølgelse, men deres historier er vidt forskellige. Afrund eftermiddagen med en omvisning med fokus på danske jøders krigsoplevelser. 

Program

Kl. 13.00: Magdas historie

Magda Goldschmidt blev flygtning uden at vide det, da hun 16 måneder gammel rejste fra Berlin til Stockholm i 1939. Sit livs første måneder havde hun tilbragt på et børnehjem for jødiske børn i den tyske hovedstad, men i 1939 skulle alle børnene ud af Tyskland, og en kvinde formidlede kontakten til det svensk-jødiske par, der blev Magdas adoptivforældre. Magdas historie handler om at opdage sine rødder og om at finde hjem.

Kl. 14.00: Hannas historie

Hanna Skop og hendes familie har haft flugt helt tæt på: Ikke blot en men to gange er familien flygtet. Første gang da de må forlade det nazistiske Tyskland i 1939. Familien kommer til Danmark, men må flygte igen i oktober 1943. USA var den endelige destination, men verdenshistoriens gang bragte Hanna tilbage til Danmark, hvor hun har skabt sig et hjem. Hør Hannas gribende historie om at befinde sig i orkanens øje og om følelsen af at tilhøre et vandrende folk.

Kl. 15.00: Omvisning: Oktober ’43 og danske jøders krigsoplevelser

Stud.mag. Anette Tordrup viser rundt og giver museets gæster indblik i de seneste års forskningsindsats på museet, der har ført til meget helt ny viden om Danmark og de danske jøders skæbne under besættelsen.

Kl. 16.00: Omvisning: Oktober ’43 og danske jøders krigsoplevelser.

Om Auschwitz-dagen

Auschwitz-dag 2013 sætter fokus på flugt fra folkedrab og de valg, mennesker træffer, når de konfronteres med folkedrab.
Læs mere på Auschwitz-dagens hjemmeside.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du holde dig opdateret om arrangementer og andet nyt fra museet.

Tilmeld dig her

Åbningstider

1. juni - 31. august:
Tirsdag - søndag: 10 - 17
Mandag: lukket

1. september - 31. maj:
Tirsdag - fredag: 13 - 16
Lørdag og søndag: 12 - 17
Mandag lukket