Print
Bookmark and Share

De polske flygtninge

Omvisning kl. 14: Indvandringshistorier: De polske flygtninge 

Danmark har haft en levende jødisk minoritet i mere end 400 år. Hør om indvandringen til Danmark gennem historien; om krige og pogromer og nye muligheder, der bragte nye danskere hertil fra hele Europa. I årene 1969-1973 flygtede godt 3.000 polske jøder til Danmark – fordrevne fra deres eget land. Hør deres historie og få indblik i, hvorfor dansk presse blev bedt at forbigå flygtningestrømmen i tavshed. 

Film fra kl. 15: Jeg vil bo i Danmark og  Kredens

Jeg vil bo i Danmark

Se Danmark anno 1970 gennem indvandrerens øjne. Den polske filmskaber Wladyslaw Forbert, der selv flygtede fra det kommunistiske Polen, undrer sig over al denne frihed: Bugnende butikshylder, busser der kommer til tiden, bare bryster på Istedgade og plakater med kommunistiske ’helte’ på kollegieværelserne. Det er både morsomt og tankevækkende og bestemt ikke uden bid.

Varighed: 13 minutter. Instr. Wladyslaw Forbert. Prod.: Laterna Film, 1971.

Kredens

Et sted i Polen står en 150 kg. tung skænk - en credenza. Skænken stod i filmskaberen Jacob Dammas’ mors hjem indtil familien måtte flygte til Danmark. Trods sin mors formaninger om at lade historien ligge, rejser Dammas tilbage til Polen for at opspore det gamle møbel. Kredens er en poetisk og tragikomisk film om forsøget på at rekonstruere en tabt familiehistorie.

Varighed: 27 minutter. Instr. Jacob Dammas. Prod.: Graniza og The Andrzej Wajda Master School of Film Directing

Der betales almindelig entré til museet.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du holde dig opdateret om arrangementer og andet nyt fra museet.

Tilmeld dig her

Åbningstider

1. juni - 31. august:
Tirsdag - søndag: 10 - 17
Mandag: lukket

1. september - 31. maj:
Tirsdag - fredag: 13 - 16
Lørdag og søndag: 12 - 17
Mandag lukket