Gå til hoved-indhold

Book en omvisning

Museet tilbyder gruppeomvisninger på Dansk Jødisk Museum, på de to jødiske begravelsespladser i København samt byvandringer i det jødiske København. Du kan læse mere om de enkelte tilbud her på siden.
Alle kan booke en omvisning - skriv en mail til os på info@jewmus.dk.

Omvisninger på museet


Vi giver et indblik i 400 års dansk-jødisk historie og fortæller om tankerne bag museets spektakulære arkitektur på en omvisning. Vi tilstræber altid at give jer museet for jer selv, så omvisninger finder sted uden for museets åbningstid. Det giver jer den bedst mulige oplevelse af både arkitektur og udstilling. I særlige tilfælde kan der arrangeres omvisninger i åbningstiden.

Arkitekturen

I formgivningen af Dansk Jødisk Museum har Daniel Libeskind taget udgangspunkt i et enestående træk ved dansk jødisk historie: at flertallet af danske jøder blev reddet fra nazismens forfølgelse af deres danske medborgere under Anden Verdenskrig. Det er dette menneskelige engagement, som symboliseres i museets form, struktur og lys.

Porten til Danmark

En udstilling om etableringen af jødisk liv og kultur i Danmark i 1700-tallet. Det er et blik ind i museets fremtidige udstilling, som du kan være med til at påvirke gennem dine kommentarer og indspark.

Flugt og Forfølgelse i det 20. århundrede

En særudstilling, der med afsæt i de danske jøders flugt og redning i oktober 1943, fortæller en europæisk historie om jøders flugt og forfølgelse til og fra Danmark fra slutningen af 1800-tallet og til nutiden. Udstillingen er bygget op om en række unikke genstande, der repræsenterer forskellige kapitler af historien, som levendegøres i tegneren, Kristan Bay Kirks, stærke illustrationer.

Udstillinger: Arkitekturen + Porten til Danmark + Flugt og Forfølgelse i det 20. århundrede

Pris: Hverdage: 1000 kr. + entrébillet / Weekend: 2000 kr. + entrébillet

Gruppe: Omvisninger er for grupper på maks. 20 personer og min. for 5 entrébilletter. 

Tid: Omvisningen tager en time

Sprog: Dansk og Engelsk

Omvisninger i byrummet


Med alt fra diskrete synagoger til imponerende handelshuse har danske jøder sat deres præg på hovedstaden gennem tiden. 

På museets populære byvandringer kan man udforske overraskende sider af byen, når museets guider viser Københavns jødiske vinkler. Vi tilbyder byvandringer om jødisk liv i hovedstaden samt byvandringer med temaet "jødeaktionen i oktober '43".

Byvandring: Jødisk liv i hovedstaden

Tyrkiske købmænd og pakistanske kiosker er et moderne indslag i bybilledet, men historien om hvordan nye danskere og minoriteter har sat deres præg på København er lang. På en byvandring bliver der lejlighed til at se nærmere på nogle af de jødiske huse, som stadig er i brug. Og så er der de små tegn på jødisk liv, som findes rundt omkring i København i form af for eksempel mindetavler, og en kryptisk inskription delvist på hebraisk på Rundetårn.

Byvandring: Jødeaktionen i oktober '43

I oktober 1943 måtte en del af Københavns borgere flygte på grund af den nazistiske jødeforfølgelse. I det centrale København udspillede historien sig i lejligheder, hos myndigheder, i Trinitatis Kirke og i Synagogen. På byvandringen fortæller vi om de skæbnesvangre oktoberdage og præsenterer jer for en række mennesker, der pludselig måtte forlade alt, de ejede. Vi viser monumenter sat til minde om tiden dengang, og fortæller historien om den indsats, Københavns Kommune gjorde for at sikre jødernes ejendom indtil den dag, de kunne vende hjem.

Hvor: Start ved Dansk Jødisk Museum

Hvad: Jødisk liv i hovedstaden / Jødeaktionen i oktober '43

Pris: Hverdage: 2000 kr. / Weekend: 3000 kr.

Gruppe: Omvisninger er for grupper på maks. 20 personer

Tid: Omvisningen tager ca. 1,5 time.

Sprog: Dansk og engelsk

Omvisninger på jødiske begravelsespladser


Jødiske gravsteder sløjfes aldrig, og der er stor danmarkshistorie, spændende skæbner og fine anekdoter gemt på de to jødiske begravelsespladser i København. 

På en guidet tur kan du høre om de personligheder, der ligger begravet på de jødiske begravelsespladser, og få indblik i mangfoldigheden i dansk jødisk historie. 

Mosaisk Nordre Begravelsesplads og Mosaisk Vestre Begravelsesplads

På begravelsespladsen i Møllegade ligger skuespillerinden Johanne Louise Heibergs mor, som var teltholder på Bakken, side om side med nationalbankdirektør Moritz Levy og Harriet Salomonsen, Politikens medstifter Edvard Brandes´ første kone. På Mosaisk Vestre Begravelsesplads er mangfoldigheden absolut ikke mindre. På turene vil du også få indblik i jødiske traditioner og ritualer. 

Hvor: Mosaisk Nordre Begravelsesplads og Mosaisk Vestre Begravelsesplads

Pris: Hverdage: 2000 kr. / Weekend: 3000 kr.

Gruppe: Omvisninger er for grupper på maks. 20 personer

Tid: Omvisningen tager ca. 1,5 time.

Sprog: Dansk og engelsk

Praktisk information om omvisningerne

Som autoriseret guide med kort fra Turistførerforeningen er du velkommen til at komme med grupper i museets åbningstid. Vi henstiller dog til at du læser nedenstående grundigt af hensyn til mulighederne for at få hele gruppen ind. 

BOOK på forhånd 
Museets indgangsparti kan kun huse 15 personer af gangen og grupper der er større skal derfor deles op og lukkes ind i sektioner. Vi henstiller til at større grupper ikke medbringer tasker større end A5, da vi ikke har skabsplads til grupper over 30.

Vi anbefaler at du book tid udenfor museets åbningstid. Du er velkommen til at vise rundt på egen hånd. Omvisningerne skal bookes på forhånd, senest 14 dage før omvisningen skal finde sted. Når bestillingen er foretaget, fremsender vi en faktura. Prisen er 90 kr. pr. person for grupper på mindst 10 og højst 30 personer. Mindre grupper er velkomne, men betaler stadig entré for 15 personer for at dække museets udgifter. Derudover betales der 400 kr. for vagt og 100 kr. i administrationsgebyr.

Kontakt museet for at booke tid til omvisninger med dine grupper på info@jewmus.dk.

Alle er velkomne til at booke en omvisning. Skriv til info@jewmus.dk, så finder vi ud af noget sammen.

Det er også muligt at skræddersy et særligt arrangement eller bestille omvisninger med specifikke faglige vinkler. Vi tilpasser også meget gerne, om det er et firmaarrangement eller en privat kulturklub, aftenskoler eller familiekomsammen – vi hjælper og tilpasser efter jeres interesser og behov. Kontakt museet for mere information på info@jewmus.dk

Gennem Jødisk Informationscenter er det muligt at komme på en omvisning i synagogen i Krystalgade, København. Kontakt Det jødiske samfund i Danmark for at høre mere og for booking.