English
Print
Bookmark and Share
Udforsk
Udforsk

Omvisning på begravelsespladserne

Jødiske gravsteder sløjfes aldrig, og der er stor danmarkshistorie, spændende skæbner og fine anekdoter gemt på de to jødiske begravelsespladser i København. 

På en guidet tur kan du høre om de personligheder der ligger begravet på de jødiske begravelsespladser og få indblik i mangfoldigheden i dansk-jødisk historie. 

På begravelsespladsen i Møllegade ligger skuespillerinden Johanne Louise Heibergs mor, som var teltholder på Bakken side om side med nationalbankdirektør Moritz Levy og Harriet Salomonsen, Politikens medstifter Edvard Brandes´ første kone. På Mosaisk Vestre Begravelsesplads er mangfoldigheden absolut ikke mindre. På turene vil du også få indblik i jødiske traditioner og ritualer. 

Omvisninger på hhv. Mosaisk Nordre Begravelsesplads på det indre Nørrebro og Mosaisk Vestre Begravelsesplads på det ydre Vesterbro varer ca. 1½ time og finder sted mellem  d. 1. april og d. 31. oktober

Pris

Omvisninger på begravelsespladserne koster 1.600 kr. og deltagerantallet er maks. 20 personer pr. omvisning.

Booking

Kontakt museet for yderligere information og for at booke en omvisning på sf@remove-this.jewmus.dk eller tlf. 33 11 22 18.

Offentlige omvisninger på begravelsespladserne

Dansk Jødisk Museum laver offentlige omvisninger på de to jødiske begravelsespladser i foråret og sensommeren. Se datoerne for årets offentlige omvisninger på siden Aktuelt.

Offentlig adgang på Mosaisk Nordre Begravelsesplads

Begravelsespladsen er åbent for offentlig adgang på udvalgte ugedage i sommerhalvåret. Hos Mosaisk Troessamfund kan du finde de opdaterede åbningstider.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du holde dig opdateret om arrangementer og andet nyt fra museet.

Tilmeld dig her

Åbningstider

1. juni - 31. august:
Tirsdag - søndag: 10 - 17
Mandag: lukket

1. september - 31. maj:
Tirsdag - fredag: 13 - 16
Lørdag og søndag: 12 - 17
Mandag lukket