Print
Bookmark and Share
Udforsk
Udforsk

Genbesøg

Der opstod mange personlige relationer i Sverige, som danske jøder har vedligeholdt. Stederne er blevet besøgt efterfølgende med familien. Det gælder også Theresienstadt, der efter Murens fald i 1989 har fået et museum om byens fortid som kz-lejr.

Genbesøget er en konfrontation med oplevelser og minder. Det er ikke alle, der har haft lyst til genbesøg.

Første kontakt i Sverige
Første kontakt i Sverige

Familien Melchior overnattede den første nat i Sverige hos familien Persson.

Her genbesøger familien Melchior den svenske familie i anledning af 50-året for ankomsten til Sverige. De to familier har haft kontakt i alle årene siden (Dansk Jødisk Museum).

En snak med plejemor
En snak med plejemor
Allan Falk får en snak i 1970'erne med sin plejemor Elisabeth Worsøe Christophersen, hvor han var gemt barn januar 1944 til sommeren 1945. Allan opretholdt kontakt med plejefamilien lige siden (Dansk Jødisk Museum).
At dele med børnene
At dele med børnene
Efter krigen viste Paula Melnik sin datter Hanne de steder i Sverige, hvor hun havde opholdt sig i eksiltiden. Hanne havde været gemt barn på et børnehjem i Danmark. Hanne ses forrest, mens Paula er nummer to fra højre.
Museumsbesøg
Museumsbesøg
Billede fra museet i Theresienstadt, som Ralph Oppenhejm besøgte i 1999. Han var interneret i Theresienstadt 1943-1945 (Dansk Jødisk Museum).

Adgang fra bibliotekshaven

Der er adgang til særudstillingen HJEM fra Bibliotekshaven på Slotsholmen. Her er der etableret handicapadgang, og indenfor er der garderobe.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du holde dig opdateret om arrangementer og andet nyt fra museet.

Tilmeld dig her

Åbningstider

September - maj:
Tirsdag - fredag: 13 - 16
Lørdag - søndag: 12-17
Mandag lukket

Juni - August:
Tirsdag - Søndag: 10-17
Mandag lukket