Print
Bookmark and Share
Udforsk
Udforsk

Fra Theresienstadt

Notesbog
Notesbog
Bogen rummer optegnelser om mennesker i Theresienstadt, udlevering af mad m.m. og har tilhørt Moritz Oppenheim, der var interneret i Theresienstadt. Den dækker perioden september 1943 -1944 (Dansk Jødisk Museum).
Parlør
Parlør
Tysk-norsk parlør for soldater. I bogen er enkelte fraser markeret, bl.a. frasen: "Dersom De lyver, blir De Skutt" og "De blir her som gissel." Bragt tilbage til Danmark fra Theresienstadt af Ralph Oppenheim (Dansk Jødisk Museum).
Dyreliv
Dyreliv
Væggelus var en del af de uhumske forhold i kz-lejren Theresienstadt. Her omhyggeligt presset og gemt (Foto: Ole Akhøj / Dansk Jødisk Museum).
Jødestjernen
Jødestjernen
Også i de nazistiske koncentrationslejre skulle jøder bære den gule jødestjerne. Jøder i Danmark bar den aldrig undtagen i kz-lejren Theresienstadt.
Særarrangement
Særarrangement
Billet fra Theresienstadt, hvor der blev afholdt en jazzkoncert den 6. april 1945 (Dansk Jødisk Museum).
Shabbat
Shabbat
Et ægtepar fra Danmark og et fra Østrig forsøgte at overholde de jødiske helligdage i Theresienstadt. Det lykkedes den østrigske mand at fremstille et sæt shabbatstager i sølv. Stagerne blev foræret til det danske ægtepar i erkendelse af, at de nok ville overleve. Det østrigske par blev sendt til Auschwitz. Stagerne kom med tilbage til Danmark, men blev aldrig siden brugt til formålet (Foto: Ole Akhøj / Dansk Jødisk Museum).

Adgang fra bibliotekshaven

Der er adgang til særudstillingen HJEM fra Bibliotekshaven på Slotsholmen. Her er der etableret handicapadgang, og indenfor er der garderobe.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du holde dig opdateret om arrangementer og andet nyt fra museet.

Tilmeld dig her

Åbningstider

September - maj:
Tirsdag - fredag: 13 - 16
Lørdag - søndag: 12-17
Mandag lukket

Juni - August:
Tirsdag - Søndag: 10-17
Mandag lukket