Print
Bookmark and Share
Udforsk
Udforsk

Ytringer

En måde at bearbejde dramatiske begivenheder på er at skrive dem ned. Men der kan gå lang tid, før pennen bliver sat på papiret.

Scrapbogen kan have rollen som mentalt pulterkammer. I den hersker en særlig orden, og den laves sjældent med publicering for øje.

Scrapbogen
Scrapbogen
Ralph Oppenhejms scrapbog med materialer indsamlet mens han var i Theresienstadt og efterfølgende. Bogen er vokset frem efter hjemkomsten til Danmark i 1945 (Foto: Ole Akhøj / Dansk Jødisk Museum).
Erindring
Erindring
Arnold Kaszub har i 1987 nedskrevet sine erindringer om sin barndom i Tyskland, flugten til Danmark og flugten til Sverige. Erindringensbogen slutter med Danmarks befrielse 5. maj 1945. Upubliceret (Dansk Jødisk Museum).
Barndomserindringer
Barndomserindringer
Eva Larsen fortæller i "Hvad jeg selv ved om min barndom" om forholdene på børnehjem i Hornbæk og Birkerød. Her blev hun anbragt, da hendes mor måtte flygte til Sverige i oktober 1943. Hun skildrer bl.a. myndighedernes forsøg på at få hende til at opgive sin jødiske identitet (Dansk Jødisk Museum).
Upubliceret beretning
Upubliceret beretning

"Det er ikke bekvemt at være flygtning." Beretning af Philip Plon.

"I 1938 kom jeg til Danmark som flygtning, efter at jeg havde måtte forlade hele den verden, der var min - min familie"

"Billedet af mine forældre ved afskeden på perronen har indprentet sig i mig. Mor græd - og smilede indimellem, så jeg ikke skulle være ked af det - og min far gik nogle skridt frem og tilbage, så han kunne knuse en tåre uden at blive opdaget. Vi alle anede, at vi aldrig skulle ses mere..."

Adgang fra bibliotekshaven

Der er adgang til særudstillingen HJEM fra Bibliotekshaven på Slotsholmen. Her er der etableret handicapadgang, og indenfor er der garderobe.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du holde dig opdateret om arrangementer og andet nyt fra museet.

Tilmeld dig her

Åbningstider

September - maj:
Tirsdag - fredag: 13 - 16
Lørdag - søndag: 12-17
Mandag lukket

Juni - August:
Tirsdag - Søndag: 10-17
Mandag lukket