Print
Bookmark and Share
Udforsk
Udforsk

Donationer til samlingen

En stor del af Dansk Jødisk Museums samling stammer fra private, der generøst har skænket genstande og andet materiale til museet. Museet modtager meget gerne nye genstande eller andre materialer, der kan belyse alle facetter af dansk-jødisk liv.

Museet indsamler alle former for relevante materialer, herunder også arkivalier, fotos, lydoptagelser m.m. De objekter, museet tager imod til samlingen, er udvalgt efter Dansk Jødisk Museums indsamlingspolitik og skal leve op til fem krav:

• Objektet hører under Dansk Jødisk Museums indsatsområde
Dansk Jødisk Museum beskæftiger sig med dansk jødisk kultur, kunst og historie fra den første jødiske indvandring i 1600-tallet til i dag. Det vil sige, at indsatsområdet dækker hele Danmark, men også alt hvad jødiske immigranter har medbragt til deres nye liv i Danmark fra udlandet.

• Objektet hører ikke naturligt til på et andet museum
I nogle tilfælde hører en genstand ikke til Dansk Jødisk Museums indsamlingsområde, men passer derimod ind under et andet museum, fx Frihedsmuseet eller et lokalt museum.

• Man kender historien om, hvor objektet stammer fra
Det er vigtigt, at man kender mest muligt til objektets oprindelse og livshistorie - dens proveniens. Jo mere man ved, des bedre historier kan man fortælle!

• Objektet er i god stand
Vi er nødt til at se kritisk på objekternes tilstand, inden de bliver indsamlet. Det er dyrt at konservere og sætte i stand.

• Samme objekt findes ikke i samlingen i forvejen
Det er ikke nødvendigt at indsamle et objekt, som museet allerede råder over, men i nogle tilfælde vil museet til gengæld gerne indsamle og bevare historien om netop dette objekt.

For at sikre at netop din eventuelle donation til museet overholder de krav, der stilles, er det vigtigt at aftale tid med museets faglige personale, så der er god tid til at få alle oplysninger indsamlet sammen med objekterne.

Kontakt samlingsinspektør Sara Fredfeldt, hvis du ønsker at donere materiale til museet, på tlf. 33 11 22 18 eller sf@remove-this.jewmus.dk

Ved donationer til museets samling udfyldes en givererklæring, som kan hentes her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du holde dig opdateret om arrangementer og andet nyt fra museet.

Tilmeld dig her

Åbningstider

1. september - 31. maj:
Tirsdag - fredag: 13 - 16
Lørdag og søndag: 12 - 17
Mandag lukket