English
Print
Bookmark and Share
Udforsk
Udforsk

Videregående uddannelser

Omvisninger målrettet videregående uddannelser:

 

Minoritet og medborgerskab

Jøder har ikke altid haft de samme rettigheder som andre danskere. På Dansk Jødisk Museum kan man lære mere om danske jøders vej mod lige borgerrettigheder og deltagelse i det danske demokrati. Ud fra konkrete historiske eksempler inddrages eleverne i en dialog om emner som rettigheder og pligter, integration og danskhed - aktuelle temaer i dagens Danmark. (Omvisningens varighed: 1 time).

Jødeaktionen i oktober '43 

Under Anden Verdenskrig i oktober 1943 flygtede langt de fleste danske jøder til Sverige og undgik dermed den skæbne, der mødte så mange af Europas jøder under Holocaust. Ikke alle nåede dog til Sverige - 472 personer blev deporteret til kz-lejren Theresienstadt. Publikum præsenteres for danske jøders krigsoplevelser, samtidig med at de danske jøders særlige position under 2. Verdenskrig diskuteres. (Omvisningens varighed: 1 time).

Befrielsen i '45 - frihed til hvad?

Hvilke konsekvenser har flugt, eksil og deportation? Hvordan bearbejder man traumer efter at have været flygtning eller fange i en kz-lejr? Og hvordan bliver man igen en del af samfundet? Disse spørgsmål bearbejdes i særudstillingen ”HJEM”, der handler om de danske jøders oplevelser i forbindelse med hjemkomsten efter at have været flygtning i Sverige eller deporteret til kz-lejren Theresienstadt under 2. Verdenskrig (Omvisningens varighed: 1 time). 

Jødedommen - traditioner og ritualer

Vi byder velkommen i  museets skatkammer af rituelle objekter, der knytter sig til jødedommen. Under omvisningen præsenteres publikum for et udvalg af jødedommens traditioner, helligdage og ritualer. Der indgår endvidere en perspektivering til sammensætningen af det jødiske samfund i Danmark i dag, hvor forskellene inden for minoriteten diskuteres. (Omvisningens varighed: 1 time)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du holde dig opdateret om arrangementer og andet nyt fra museet.

Tilmeld dig her

Åbningstider

1. september - 31. maj:
Tirsdag - fredag: 13 - 16
Lørdag og søndag: 12 - 17
Mandag lukket