Print

Auschwitzdagen - Medborgerskab

Særudstillingen HJEM (foto Ole Akhøj)

Vi markerer Auschwitzdagen onsdag den 27. januar 2016. Der er gratis adgang til museet og særudstillingen HJEM i tidsrummet kl. 16 og 19.

I år er temaet for Auschwitzdagen ”medborgerskab”. Kom med på den gratis omvisning Minoritet og medborgerskab som sætter lys på de danske jøders vej mod lige borgerrettigheder og ligeværdig deltagelse i det danske demokrati.

(Max 30 personer kan deltage i omvisningen – billetter kan afhentes fra kl. 16 på dagen efter først til mølle-princip).

Vi viser også filmen Indvandrerbarn. Ida bliver dansker, hvor Ida Püschl fortæller om sine erindringer fra barndommens miljø blandt fattige østeuropæiske, jødiske immigranter i København i første halvdel af det 20. årh. (Varighed 32 min).

Dagens program:

Kl. 16-19: Gratis adgang til museet og særudstillingen HJEM. Dokumentarfilmen Indvandrerbarn. Ida bliver dansker vises i loop i museets biograf

Kl. 17-18: Gratis omvisning - Minoritet og medborgerskab

Kl. 18-18.15: Opsamling og mulighed for spørgsmål

Kl. 19: Museet lukker

Om særudstillingen HJEM:

Særudstillingen HJEM handler om eftervirkninger af 2. Verdenskrigs jødeforfølgelse i Danmark. Hvordan oplevede danske jøder befrielsen og hvordan genetablerede man sig som jøde i Danmark efter traumatiserende ophold i kz-lejr eller flygtningeophold i Sverige?


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du holde dig opdateret om arrangementer og andet nyt fra museet.

Tilmeld dig her

Åbningstider

September - maj:
Torsdag: 12:30-18:30
Fredag - søndag: 12-17
Mandag -onsdag: lukket

Juni - August:
Tirsdag - Søndag: 10-17
Mandag lukket