Print

Vidner med erindringer fra 2.Verdenskrig søges.

Vi søger ældre mennesker der har erindringer fra flugten med udgangspunkt i København i oktober 1943 og som vil være med til at inspirere kunstnere der i samarbejde med unge københavner vil skabe en unik teaterforestilling.
Projektet er en del af et internationalt netværk der gennemfører ligne forestillinger i fem andre europæiske storbyer. Madrid, Prag, Berlin, Budapest, Bruxelle samt Carrara i Italien. Til den danske udgave i København i januar 2019, søger vi nu ældre mennesker, som har minder fra krigen og om de danske jøders vilkår, overlevelse og flugt.
Samtalen, hvor unge og gamle mødes, tjener som inspiration til forestillingen der vil have premiere på Auschwitz-dag, 27. januar 2019 i København. Vi faciliterer en workshop, hvor en gruppe unge mennesker spørger ind til din historie. De vil gerne høre om dine oplevelser fra krigen. 

Er du villig til at dele dine oplevelser med os? Kunne du forstille dig at mødes med en ung og fortælle din historie? Ring eller send en email til Simon Hebeltoft Hansen (instruktør) tlf. 28593272 mail@remove-this.simonhhansen.dk

Vi håber at høre fra dig!

Theater Na de Dam er et hollandsk initiativ. Theatre Na de Dam blev etableret, da fortællingen om 2.verdenskrig og dens ofre syntes at blive mere og mere vag. Specielt blandt yngre generationer svinder forbindelsen til krigens begivenheder. Theater Na De Dam vil vende den udvikling ved at skabe teaterforestillinger, der bruger denne specielle historiske periode som fundament. Theatre Na de Dam startede i 2010 med 7 forestillinger i Amsterdam og sidste år, den 4. maj 2016, fandt der ca. 80 forestillinger sted over hele Holland.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du holde dig opdateret om arrangementer og andet nyt fra museet.

Tilmeld dig her

Åbningstider

September - maj:
Tirsdag - fredag: 13 - 16
Lørdag - søndag: 12-17
Mandag lukket

Juni - August:
Tirsdag - Søndag: 10-17
Mandag lukket