Daniel Libeskinds indretning af dansk Jødisk Museum har placeret museet på listen over arkitektur i verdensklasse. Den æstetiske dimension er vigtig for museet og fulgt op med valget af Anne Schnettler som udstillingsarkitekt til museets særudstilling i Galejsalen.
Hendes forslag til en formmæssig forløsning af udstillingsoplægget blev 3 cirkler, hvor den udvendige side handler om den verdenskendte og lyse historie. Cirklerne indvendigt handler om de langt mindre kendte og mørkere oplevelser, der blev en konsekvens af jødeaktionen i oktober 1943 for en del danske jøder. Dette vil afspejle sig i udstillingens design, farver og lyssætning. For Anne Schnettler var billedet af et lys i mørket det helt konkrete udgangspunkt for det videre arbejde med udformningen af udstillingen. Lyset i mørket som historien om redningen af de danske jøder er.
Anne Schnettlers arkitektur ligger i forlængelse af den fortællende arkitektur, som Daniel Libeskind er kendt for og har brugt i sin udformning af Dansk Jødisk Museum.
Udstillingsrummet er forsynet med bænke hvor det er muligt at reflektere over cirklernes temaer. Her findes også tablets hvor gæsterne kan fordybe sig i udstillingens 'epilog' hvor dets flygtningetema perspektiveres i forhold til efterkrigstidens mange efterfølgende flygtningestrømme.
Her kan du holde dig opdateret om arrangementer og andet nyt fra museet.
September - maj:
Tirsdag - fredag: 13 - 16
Lørdag - søndag: 12-17
Mandag lukket
Juni - August:
Tirsdag - Søndag: 10-17
Mandag lukket